Het imaginaire gesprek

In één van onze meest recente posts hebben we het gehad over het slimme onbewuste; het deel in je hersenen dat een grote rol speelt in je gedachtepatronen, maar waar je je in principe niet bewust van bent, tenzij je ze opmerkt via intuïties, hypnose, dromen of gerichte oefeningen. 

Eén van die gerichte oefeningen om dichter bij je onbewuste, en daarmee je ‘authentieke ik’ te komen is via het imaginaire gesprek. Het imaginaire gesprek is een techniek die Thijs vaker gebruikt in combinatie met zijn geleide meditaties. Tijdens deze oefening neem je een uur lang de tijd om op een rustige locatie een imaginair gesprek met jezelf te voeren. 

Voor je het gesprek in gaat, bereid je een aantal belangrijke vragen voor. Wil je een keuze maken, een idee ontwikkelen of bijvoorbeeld een standpunt innemen? 

Je zult zien dat je tijdens deze oefening meer over jezelf leert en dat er antwoorden zullen ontstaan die logisch voortvloeien uit jouw innerlijke waarden. 

Nu je weet wat het imaginaire gesprek inhoudt, kun je het hier zelf ook proberen! Via de link kom je bij een training die jou meer in je kracht laat staan. Module 4 bevat de hierboven beschreven oefening. Of als je graag begeleid wil worden door Thijs, kun je ook vrijblijvend een 1-op-1 coach gesprek aanvragen. :)



Je kunt met deze oefening de top van de piramide ontdekken.

Vorige
Vorige

professionaliseringsbudget voor docenten

Volgende
Volgende

Loopbaancoach Amsterdam