professionaliseringsbudget voor docenten

Leraren en onderwijsondersteuners opgelet! Heb jij het al gehoord? Het is op de één of andere manier bij veel leraren nog niet bekend, maar jullie hebben recht op ongeveer 600 euro om uit te geven aan jullie eigen professionalisering! Op welke manier je dit invult mag je zelf bepalen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het uit te geven aan loopbaancoaching of een (online)cursus.

Primair onderwijs

Werk je in het primair onderwijs? Dan heb je recht op twee uur per week individuele professionele ontwikkeling bij een voltijdbaan. Deze tijd staat los van teamscholingen en kan worden gespaard tot scholingsdagen. Verder is er per school gemiddeld tenminste 500 euro per fte beschikbaar voor deze scholingen. De personeelsgeleding van de medezeggenschapsraad beslist hoe het totaalbudget wordt verdeeld.

Voortgezet onderwijs

Jaarlijks gaat tien procent van de personele bekostiging naar professionalisering in tijd en geld. Als docent op een middelbare school heb je recht op ten minste 83 klokuren en mag je zelf beslissen hoe die uren worden ingezet. Zowel docenten als onderwijsondersteunend personeel krijgen een budget van 600 euro per jaar voor scholing. Onderwijsondersteuners hebben recht op ten minste veertig klokuren. Opgedragen scholing door de werkgever wordt volledig vergoed in tijd en geld.

Bron: AOB onderwijsbond

Bij Tatkraft hebben we in ieder geval een aantal mooie (online) trainingen die begin volgend jaar weer van start gaan en zeker aan te raden zijn in het leraarsvak:

  • Loopbaantraining online + drie één op één gesprekken

  • Persoonlijke kracht training - ken jezelf, ben jezelf

Meer informatie over de trainingen is te vinden op: https://www.springest.nl/zoeken/tatkraft. En daarnaast is het natuurlijk het hele jaar door ook mogelijk om coaching te krijgen. Misschien zit er iets tussen voor jou! Interesse? Check (bij je werkgever) of jij nog budget hebt over 2023 en stuur ons een mailtje op info@tatkraft.nl!

Vorige
Vorige

Interview met Filosoof Thijs sins: Het Begrijpen en Behandelen van Burn-outs

Volgende
Volgende

Het imaginaire gesprek