Ski-bootcamp: Persoonlijk Leiderschap voor artsen

SKI-Nascholing: PERSOONLIJK LEIDERSCHAP VOOR ARTSEN

Je bent arts geworden om mensen te kunnen helpen. En als bevlogen medisch professional werk je graag vanuit je hart. Maar wanneer ben je daar het best toe in staat? Als je stevig staat en krachtig leiding kunt geven aan jezelf.

Hier valt alles samen

Tatkraft organiseert de zevende editie van de nascholing “persoonlijk leiderschap voor artsen”. Oostenrijks skigebied Axams (goed bereikbaar per trein) is de plek waar alles samenvalt: balans tussen inspanning en ontspanning, ontmoeting, stilstaan en ontlading aan het einde.

"Ik heb zoveel gehad aan jouw training en daardoor een belangrijke beslissing durven nemen. Ik vond het echt fantastisch in elkaar zitten"

- Een quote van een deelneemster in feb 2020

Vitaal en bezield

Om zelf vitaal en bezield te kunnen blijven werken, is bewustwording van persoonlijke drijfveren zowel voor jonge dokters als zeer ervaren artsen van groot belang. Het programma is dan ook geschikt voor alle leeftijden, voor iedereen die tot zichzelf wil komen, even weg wil uit de dagelijkse routine en sterker wil staan.

Wat gaan we doen?

Op vrijdag ochtend komen we aan op Innsbruck Airport/station. Vanaf hier is het ongeveer 20 min rijden naar Axams. Gelegen op 800 meter hoogte is het van oorsprong boerendorp in de vorige eeuw bekend geworden als olympisch ski-dorp (olympische winterspelen van 1964 en 1976) maar inmiddels een vergeten sneeuwzeker pareltje voor skiliefhebbers en snowboarders (ook off-piste).

Hotel aan de piste

Boven het pittoreske dorpje Axams ligt een knus en typisch Oostenrijks hotel direct aan de piste, met een eigen bar, restaurant, zwembad en  welnessruimte. Je verblijft hier op een tweepersoonskamer op basis van half pension. In het hotel ligt ook de conferentieruimte waar elke dag wordt lesgegeven

Vrijdag

Na een korte rondleiding en kennismaking in het hotel zullen we naar de skiverhuur  gaan en ontvangen jullie je skipassen. Vanaf hier kun je zo het treintje omhoog pakken. Er is ook een beginnerspiste en lessen kunnen ter plekke worden geregeld. Lunchen kan op vele plekken met fenomenaal uitzicht. Het gebied is heel overzichtelijk, dus grote kans dat je elkaar weer tegen komt.

‘ s Middags om 17 uur verzamelen we in de conferentieruimte voor de start van het inhoudelijk programma onder leiding van trainer Thijs Sins. Hierna kun je op je sloffen aanschuiven in het restaurant.

Zaterdag en zondag

Op zaterdag  en zondagochtend beginnen we met een fijn ontbijt.  In de ochtenduren is er dan 2,5 uur onderwijs/training, zo ook einde van de middag. Kortom er is voldoende tijd om te skiën; op zondagochtend is het laatste onderwijsdeel. De hele zondag middag kun je lekker skiën en eindigen we met een traditionele Tirolerabend. Op maandagochtend is het vertrek. Voor wie wil of door werk niet anders kan, is er een mogelijkheid zondagavond te vertrekken.

Alle evaluaties werden tot op heden beoordeeld met een 8,7 gemiddeld.

Trainer Thijs Sins

Thijs Sins - Werken voor tatkraft filosofie betekent dat je gepassioneerd bent over filosofie, psychologie en zelfontplooiing.

Drs. Thijs Sins MA is filosoof, bedrijfseconoom, docent, coach en trainer. Hij  verzorgt hij trainingen op het gebied van levensvragen, leiderschap, identiteit, authentieke keuzes, work-life-balance, liefde en zelfacceptatie. Zijn carrière is in een stroomversnelling geraakt na een groot artikel in Parool in 2015. Verder is hij docent en lid van de vakgroep ‘persoonlijk leiderschap’ aan Nyenrode Universiteit. Daarnaast verzorgt hij alumni trainingen op de VU en de UvA. Hij woont samen in Amsterdam en heeft drie jonge kinderen.

Inhoudelijk programma

In vier dagdelen kijken we samen naar wat het betekent om van binnenuit leiding te geven aan jezelf en je professie. Om de regie te nemen is allereerst zelfkennis nodig. Weten waar je vandaan komt en daarmee je kernwaarden helder krijgen. We onderzoeken wat jou drijft als arts en helpen je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk te maken.

Daarnaast zoomen we in op authenticiteit en het slimme onbewuste. Een beproefde methode om keuzes te maken die meer rechtdoen aan wat jij belangrijk vindt en voorkomt dat je je ongemerkt laat afleiden. We eindigen met een oefening die de lessen voor iedereen zal verankeren.

In deze nascholing komen we samen tot

  • Effectief- en persoonlijk leiderschap

  • Meer zelfbewustzijn en zelfinzicht

  • Een krachtig handelingsperspectief o.b.v. authentieke keuzes

  • Duidelijkheid over jouw missie als arts (en de match met organisatiedoelen)

  • Meer innerlijke rust

Investering

Omdat we geloven in de absolute meerwaarde van dit programma proberen we deze nascholing betaalbaar te houden voor iedereen.

De investering is daarom slechts € 1299,– inclusief BTW

De prijs is opgebouwd uit twee delen:

  1. € 599,– Voor de training.

  2.  €700,– Voor het verblijf, transfers en skipas.

* Prijs is inclusief transfers, skipas, overnachtingen op basis van gedeelde tweepersoonskamer en halfpension (ontbijt inbegrepen), gebruik van zwembad en sauna en yoga. Accreditatie is toegekend voor 10 punten voor alle artsen.

* Prijs is exclusief treinticket, vlucht (vanaf € 200 retourprijs) of autoreis, en exclusief huur ski-materiaal en lunch. Innsbruck is goed bereikbaar per trein, ook per nachttrein.

Inschrijven

Wil je meedoen met deze persoonlijk leiderschapstraining in de Alpen? Schrijf je dan direct in via deze site door een betaling te doen via de inschrijfknop. Je reserveert op die manier jouw plek. De opzet is kleinschalig en kent veel persoonlijke aandacht en interactie (max 15 deelnemers).

Meer informatie

Voor meer informatie over deze nascholing in 2023 en 2024 kun je contact opnemen via onderstaand formulier.

Voorwaarden

  • In overleg is een meereizende partner mogelijk

  • Het nascholingsabonnement is niet van toepassing op deze reis.

  • Een QR code is verplicht voor deze reis.

  • Wacht na inschrijving nog even met boeken van je tickets, je krijgt hiervoor een aparte mail.

  • Mocht de nascholing niet doorgaan vanwege aangescherpte overheidsregels dan krijgt u het cursusgeld teruggestort. Mocht u zelf onverhoopt ziek worden dan kunt u de kosten verhalen bij uw annuleringsverzekering.

Vorige
Vorige

Vragen aan jezelf: Wat is het dertigersdilemma?

Volgende
Volgende

Koning zonder paleis