Een filosofische wandeling een goed idee!

Wandelen is bijna een vorm van meditatie, je bent een beetje actief en tegelijk ontspannen in je hoofd.

Hierdoor kun je makkelijker je gedachten en gevoelens uiten over een mogelijke levensvraag en tot nieuwe inzichten komen. Wandelen is dan ook een vruchtbare en doelgerichte manier om meer diepgang te krijgen in een gesprek en je zelfkennis te verbeteren. Een filosofische wandeling met je counselor krijgt een verfrissende dynamiek doordat je ook in contact staat met de natuur om je heen.Maar goed, deze argumenten ten spijt. Je hoeft het niet van mij aan te nemen. De grote filosofen van weleer zijn je al voorgegaan.

Bekende wandelaars

Zo heeft Jean-Jacques Rousseau zijn leven lang gewandeld in de prachtige natuur van Zwitserland en Frankrijk. Daarbij heeft hij zijn overpeinzingen opgeschreven en uitgebracht in zijn laatste boek; Overpeinzingen van een eenzame wandelaar.Ook Nietzsche was een fervent wandelaar, die vanwege gezondheidsredenen graag verbleef in Silz Maria te Zwitserland. Daar wandelde hij, wanneer zijn gezondheid het toeliet, elke dag in de bergen. Naar eigen zeggen heeft hij daar ook zijn beste teksten geschreven.Daarnaast is bekend dat Immanuel Kant dagelijks op hetzelfde tijdstip, na zijn middageten, een wandeling maakte. Hij was zelfs zo punctueel dat het verhaal gaat dat hij deze wandeling slechts 1 dag in zijn latere leven heeft overgeslagen. Omdat hij die dag het nieuwe werk ‘Emile’ van Rousseau had binnengekregen en deze niet kon wegleggen.De lijst van bekende wandelende filosofen is schier onuitputtelijk. Andere bekende voorbeelden zijn: Filosofische wandeling Amsterdam 600x500Socrates, Aristoteles, Petrarca, Hobbes, Wittgenstein en Heidegger.

Eigen filosofische wandeling

Het moge duidelijk zijn dat een wandeling in de natuur een weldadig effect kan hebben op zowel lichaam als geest. Mocht je interesse gewekt zijn door mijn woorden, tezamen met de niet aflatende stroom van bekende wandelaars. Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met mij op te nemen. Tijdens een filosofische wandeling kun je dan jouw levensvraag, dilemma of twijfels met mij bespreken.

‘Verlies vooral niet je plezier in wandelen. Ik loop mezelf elke dag tot een staat van welbevinden, weg van elke ziekte; ik ben al lopend tot mijn beste gedachten gekomen en ik ken geen gedachte zo bedrukkend of men kan er wel van weglopen (..) maar hoe meer men stilzit, hoe sneller men zich ziek gaat voelen. (..) Dus als men gewoon blijft lopen, komt alles vanzelf in orde.'

Sören Kierkegaard

‘De geciviliseerde mens is in staat om een bus te bouwen, maar heeft het gebruik van zijn voeten verloren.’

Ralph Waldo Emerson

‘De natuur zegt, gij zult de lucht hebben, schaats, zwem, wandel, rijd paard en ren. Wanneer je jouw schoenen hebt versleten, dan heeft de kracht van de schoenzool zich verplaatst naar de vezels van je lichaam. Ik meet je gezondheid dan ook af aan het aantal schoenen, hoeden en kleren dat je hebt versleten. De rijkste man is hij die bij zijn schoenmaker in het krijt staat.’

Ralph Waldo Emerson

Ben je enthousiast gemaakt over de werking van wandelen? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak

Vorige
Vorige

Huur vergaderruimte in Amsterdam

Volgende
Volgende

Waarom online coaching werkt