skype coaching online coaching

Waarom online coaching werkt

Waarom online coaching werkt?! skype online coaching

Tatkraft Filosofie biedt ook online coaching aan via Skype. Ben jij een Nederlander die in het buitenland werkt (expats), woon je verder weg van Amsterdam, of wil liever in thuis met iemand spreken, dan kan je je ook online laten coachen via Skype.

Ervaring online coaching

Online coaching is een succes. Zelf merkte ik al na het eerste online coach gesprek dat we tijdens die sessie de juiste snaar konden raken en dat het gesprek diepgang had. Ook de daarop volgende gesprekken bleken van goede kwaliteit en ik kreeg steevast terug dat deze als zeer waardevol werden ervaren.

Lees ook de ervaring van mijn cliënt Wietse uit Brazilië:

“Thijs en ik hebben coaching gesprekken over Skype gevoerd, vanwege mijn werk in het buitenland. Die gesprekken ervaar ik als enorm waardevol. Thijs is doortastend, betrokken, en zijn coaching methodes en aanpak zijn ontzettend behulpzaam om de essentiële vragen waar ik mee worstel systematisch te benaderen. Skype heeft naar mijn gevoel allerminst in de weg gestaan bij het opbouwen van een relatie van vertrouwen, openheid, enthousiasme, humor, en intellectuele verdieping. De gesprekken met Thijs vormen voor mij een sterke bodem voor persoonlijke groei.”

Uitdagingen

Het contact is uiteraard anders en ik merk dat ik tijdens het online coachen meer vragen moet stellen, bijvoorbeeld omdat je iemands lichaamstaal niet meekrijgt. Een voorbeeld van een belangrijke vraag die ik stel is aan het einde: ‘Wat vond je van dit gesprek?’ Het antwoord op deze vraag is met online coaching dus belangrijker geworden. Ik zorg er dan ook voor extra alert te zijn op dit soort vragen.

Verder laat de techniek het soms afweten en dat is vervelend, je bent daar echt afhankelijk van. Maar in mijn ervaring is dat vaak vrij snel op te lossen.

Voordelen online coaching

De rede om online coaching aan te bieden is vooral omdat er grote voordelen aan kleven. Het belangrijkste punt is dat je veel meer vrijheid hebt.

Zo kun je wereldwijd een coaching gesprek voeren in het Nederlands. Verder kun je vanuit je eigen huis of kantoor een online gesprek voeren. Daarnaast is het efficiënt want je hoeft niet altijd fysiek naar mijn praktijkruimte te komen. Om deze redenen kun je online coaching ook flexibel en gemakkelijk plannen.

Verder komt uit onderzoek naar voren dat online coaching ook anoniemer en laagdrempeliger is, waardoor het voor sommige mensen gemakkelijker is om hulp te zoeken.

Dit zei Rogier uit Londen erover:

“Erg goed. Het zijn inzichtgevende gesprekken. En daarna help je me ook om concreet te worden.”

Universitair onderzoek

Ook onderzoekers van de Universiteit van Tilburg komen tot de conclusie dat online coaching goed werkt en een aantal belangrijke voordelen biedt.

“De populariteit van e-therapie zowel bij jongeren als bij volwassenen is niet zonder reden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het inzetten van e-therapie zeer succesvol is bij het behandelen van psychologische aandoeningen zoals depressie, angst en trauma. Verder is uit diverse studies naar voren gekomen dat er met online begeleiding van bijvoorbeeld astmapatiënten en jongeren met het chronische vermoeidheids-syndroom goede resultaten te behalen zijn. Een recente studie liet zien dat online advies leidt tot verlaagde bloeddruk bij patiënten. Er zijn inmiddels ook verkennende studies gedaan waarbij reguliere behandelingen vergeleken worden met online behandelingen.

De eerste resultaten laten zien dat online behandelingen even succesvol en in sommige situaties zelfs meer succesvol blijken te zijn. Een van de belangrijke gebleken voordelen van e-therapie is de laagdrempeligheid door op afstand en in relatieve anonimiteit te kunnen communiceren.” (Ribbers en Waringa, 2012)

Wat kan je verwachten?

  • Het belangrijkste is een veilige en vertrouwelijke sfeer, daar sta ik voor.
  • Gemiddeld heb ik zo’n 4 tot 7 gesprekken met mijn cliënten. Maar dat is afhankelijk van de vraag en wat we willen bereiken met deze sessies.
  • De gesprekken duren doorgaans 1,5 uur, als een gesprek langer duurt dan wordt dat niet berekend. Indien je liever 1 uur wilt afspreken dan kun je dat van tevoren aangeven.
  • De gesprekken lopen via Skype (indien gewenst Facetime). Ondersteunende informatie zoals oefeningen en literatuur gaan via email.

Benodigdheden

  • smartphone, tablet of laptop
  • een Wifi of internet verbinding
  • Skype of Facetime
  • privé ruimte waar je in vertrouwen kunt spreken

Zeer effectief

Hoewel een echte ontmoeting nog steeds mijn voorkeur heeft, is dat niet altijd mogelijk. Dan is een online coaching een goed werkend alternatief. Op basis van mijn ervaring met online coaching kan ik met recht zeggen dat de combinatie van Skype gesprekken en oefeningen per email zeer effectief is.

Maak nu een afspraak met Thijs door hieronder je gegevens in te vullen. Het eerste coaching consult is geheel vrijblijvend.

VOORNAAM*

ACHTERNAAM*

EMAIL*

TELEFOON*

OPMERKINGEen gedachte over “Waarom online coaching werkt

  1. Pingback: - Tatkraft Filosofie - Amsterdam - levensvragen & persoonlijke ontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *