onderzoeksvraag training

Training via onderzoeksvraag of dilemma

Gezonde organisatie

Tijdens deze training streven wij  door middel van oefeningen en reflectie naar een gezonde organisatie met gelukkige werknemers. Om dat te bewerkstelligen stellen wij een integrale onderzoeksaanpak voor. Een methodiek gebaseerd op het Socratisch gesprek.

Onderzoekorganisatietraining onderzoeksvraag of dilemma

We starten hierbij met het onderzoeken van de huidige uitgangssituatie. Via een geleide discussie kom je al snel tot een scherpe definitie van de vragen die leven in je bedrijf. Mogelijk kan deze onderbouwd worden met een casus.

Vervolgens zal de geformuleerde onderzoeksvraag beantwoord moeten worden. Hiervoor zullen we gesprekstechnieken gebruiken die in het teken staan van:

  • Het verhelderen van principes en waarden.
  • Het ontwikkelen van een persoonlijke en een gemeenschappelijke visie.
  • Het wegnemen van obstakels.
  • Het komen tot een creatieve dialoog.

Ontdekken

onderzoeksvraag trainingDeze aanpak garandeert dat mensen inzicht krijgen in hun gedrag. Dat zij een visie ontwikkelen over wat nu echt belangrijk is. Dat zij als groep dit proces doorlopen en daarbij hun opvattingen en gedrag toetsen aan hun eigen onuitgesproken normen.

Zij ontdekken daarin hun eigen maatstaf voor zuivere werkverhoudingen, het maken van heldere afspraken en het tonen van betrokkenheid.

Loslaten en creëren

De gehele dag zal primair tot doel hebben echt met elkaar in contact te treden en op elkaar in te gaan. Openheid naar elkaar toe speelt hierin een cruciale rol. Evenals een vrije en ontspannen houding. Dit betekent ook de ruimte en de tijd nemen om in alle vrijheid elkaars standpunten te doorgronden en te bespreken. Je openstellen voor het andere van de ander. Door een kwestie goed door te spreken bereiken we al voldoende. Het gaat er om de waarheid van de ander te begrijpen, je in hem of haar te kunnen verplaatsen.

Daarbij zullen we vaste waarheden en vanzelfsprekende zekerheden proberen los te laten en pogen buiten de ingeslepen routines te denken. Het is een aanpak om dingen nieuw te zien. Oftewel: CREATIE en INNOVATIE

Meer weten?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

VOORNAAM*

ACHTERNAAM*

EMAIL*

TELEFOON*

OPMERKING