Ski-bootcamp: Persoonlijk Leiderschap voor artsen – maart 2022

Ski-bootcamp: Persoonlijk Leiderschap voor artsen – Maart 2022

Hervind het echte contact met je patiënt vanuit de verbinding met jezelf.

Je verlangen naar dienstbaarheid en zingeving was ooit je drijfveer om dit pad in te slaan. Inmiddels sneeuwen deze behoeftes onder door de waan van de dag. In je werk ervaar je daarom een gebrek aan ruimte voor eigenheid en autonomie. Dat gaat ten koste van je plezier in je werk en je gevoel van zingeving.

Deze cursus gaat het tij keren door het contact met jezelf te hervinden. Dat geeft je een krachtig handelingsperspectief, zodat je weet waar je voor staat, wat je waardevol vindt en wat echt betekenis heeft voor jou.

“Ik heb zoveel gehad aan jouw training en daardoor een belangrijke beslissing durven nemen. Ik vond het echt fantastisch in elkaar zitten”

Een quote van een deelneemster in feb 2020

Programma

Op vrijdag ochtend komen we aan op Innsbruck Airport/station. Vanaf hier is het ongeveer 20 min rijden naar Axams. Gelegen op 800 meter hoogte is het van oorsprong boerendorp in de vorige eeuw bekend geworden als olympisch skidorp (olympische winterspelen van 1964 en 1976) maar inmiddels een vergeten sneeuwzeker pareltje voor skiliefhebbers en snowboarders (ook off-piste).

Midden op de Axamer lizum, dus op de piste, ligt Hotel Lizum1600, een knus en typisch oostenrijks hotel met een eigen bar, restaurant, boulderhal en welnessruimte. Je verblijft hier op een tweepersoonskamer op basis van half pension. In het hotel ligt ook de conferentieruimte waar elke dag wordt lesgegeven.

Na een korte rondleiding en kennismaking in het hotel zullen we naar de skiverhuur  gaan en ontvangen jullie je skipassen. Vanaf hier kun je zo het treintje omhoog pakken en wie wil kan mee met onze eigen ski-snowboard gids/ huisarts Claudia van de Lugt. Er is ook een beginnerspiste en lessen kunnen ter plekke worden geregeld. Lunchen kan op vele plekken met fenomenaal uitzicht. Het gebied is heel overzichtelijk, dus grote kans dat je elkaar weer tegen komt.

‘ s Middags om 17 uur verzamelen we in de conferentieruimte voor de start van het inhoudelijk programma onder leiding van trainer Thijs Sins. Hierna kun je op je sloffen aanschuiven in het restaurant.

Op zaterdag  en zondagochtend beginnen we met een goed verzorgd ontbijt.  In de ochtenduren is er dan 2,5 uur onderwijs/training, zo ook einde van de middag. Kortom er is voldoende tijd om te skiën; op zondagochtend is het laatste onderwijsmoment. De hele zondag middag kun je lekker skiën en eindigen we met een traditionele Tirolerabend. Op maandagochtend is het vertrek. Voor wie wil of door werk niet anders kan, is er een mogelijkheid zondagavond te vertrekken.

Elke ochtend wordt er yoga aangeboden door arts/coach Simone Ardesch. We zullen met name ademhalings- en meditatie-oefeningen doen gericht op het vergroten van je intuïtie en het contact met jezelf, zodat je nog meer kunt halen uit deze persoonlijk leiderschapstraining.

Waar gaat deze persoonlijk leiderschapstraining over?

In onze moderne tijd is er sprake van een enorme vrijheid om zelf je leven vorm te geven. Tegelijkertijd bieden onze maatschappij en de vaktechnische opleidingen geen houvast bij het maken van dit soort keuzes.

Vragen als, wat vind ik nou belangrijk in het leven, en waar sta ik voor als arts, geven uitdrukking aan deze behoefte. Het gaat daarbij om het ontwikkelen van een persoonlijke visie, maar ook richting kunnen geven aan je professionele leven.

Een gebrek aan dit soort zelfkennis kan zelfs vervreemding in de hand werken. Vervreemding van jezelf. Deze vervreemding kent symptomen als onrust, keuzestress, niet weten wat je wilt, burn-out of stress klachten en een gebrek aan zingevend perspectief.

Deze leiderschapstraining is een gevalideerde methode om dit probleem inzichtelijk te maken met theorie en op te lossen met praktische oefeningen. De essentie is daarbij het verwerven van zelfkennis en het leren maken van authentieke keuzes. Deze training heeft zijn waarde bewezen voor zowel jonge dokters en zij die al vele/tientallen jaren werkzaam zijn als arts.

Alle evaluaties werden tot op heden beoordeeld met een 8,7 gemiddeld.

Hoofdtrainer Thijs Sins

Thijs Sins - Werken voor tatkraft filosofie betekent dat je gepassioneerd bent over filosofie, psychologie en zelfontplooiing.Drs. Thijs Sins MA is filosoof, bedrijfseconoom, docent, coach en trainer. Hij  verzorgt hij trainingen op het gebied van levensvragen, leiderschap, identiteit, authentieke keuzes, work-life-balance, liefde en zelfacceptatie. Zijn carrière is in een stroomversnelling geraakt na een groot artikel in Parool in 2015. Verder is hij docent en lid van de vakgroep ‘persoonlijk leiderschap’ aan Nyenrode Universiteit. Daarnaast verzorgt hij alumni trainingen op de VU en de UvA. Hij woont samen in Amsterdam en heeft drie jonge kinderen

Verder zijn mee

Simone Ardesch, arts Integrative Medicine, coach, yoga-docent en oprichtster van de Amsterdam School for Integrative Medicine & Health en Claudia van der Lugt, huisarts, intervisiebegeleider, ski-snowboardgids.

Het minimaal aantal deelnemers is 10, maximaal 18

Kosten

De kosten van deze intensive zijn € 1299,– inclusief BTW
De prijs is opgebouwd uit twee delen:

  1. € 599,– voor de training: te voldoen met Ideal via de inschrijfknop
    • voor leden van De Jonge Specialist geldt € 60,- korting
  2.  €700,– voor het verblijf, transfers en skipas; dit bedrag wordt later separaat gefactureerd via de mail.

* Prijs is inclusief transfers, skipas, overnachtingen op basis van gedeelde tweepersoonskamer en halfpension (ontbijt en diner inbegrepen), sauna en yoga. Accreditatie is toegekend voor 10 punten voor alle artsen.

* Prijs is exclusief treinticket, auto of vlucht (vanaf € 200 retourprijs),  exclusief huur ski-materiaal en lunch. Innsbruck is goed bereikbaar per ICE trein en ook per nachttrein.

Details

Prijs: de totaal prijs is 1299,00
Locatie:
 Hotel Lizum 1600, Axamer Lizum, vlakbij Innsbruk
Punten: 10 accreditatiepunten voor alle artsen toegekend
Inschrijven: https://www.schoolforintegrativemedicine.nl/product/4-daagse-ski-bootcamp-persoonlijk-leiderschap-voor-de-arts/

Inschrijven

Inschrijven doe je door de betaling te doen via de inschrijfknop op de ASIM website: https://www.schoolforintegrativemedicine.nl/product/4-daagse-ski-bootcamp-persoonlijk-leiderschap-voor-de-arts/.

Voor meer info kun je contact opnemen met Claudia via claudia [at] schoolforintegrativemedicine [punt] nl. Nadat je boeking definitief is ontvang je de factuur voor de verblijfkosten. Deze worden dus apart gefactureerd.

NB Wacht na inschrijving nog even met boeken van je reis, je krijgt hiervoor een aparte mail