Filosofie voor dokters

Hang je brein aan het infuus

– vier lessen voor de rest van je leven –

filosofie-voor-dokters

Nu ben je dokter en de wereld ligt aan je voeten. Je stippelt een pad uit voor je specialisatie en je bent voorzien van een inspirerende baan tot je pensioen. Je zult wel offers moeten brengen, verhuizen, nachtdiensten draaien en ’s avonds aan je onderzoek werken. Maar dan ben je ook een geslaagde dokter en een gelukkig mens. Tot zover het verhaal..

Want wie is eigenlijk jouw raadgever bij het maken van dit soort keuzes? Wie staat er aan het roer? En hoever ben jij bereid te gaan?

Wie zorgt er dan voor jou?

Ook wordt je geacht om een betrokken, zorgvuldige en ambitieuze dokter te zijn. Maar wat heb je daar voor nodig? Moet je dan als persoon niet sterk in je schoenen staan? Weten wie je bent en waar je voor staat. Bovendien leiding kunnen geven aan jezelf. Je angsten tegemoet treden zodat je échte keuzes kunt maken, vanuit vertrouwen. Bovendien zorg je als dokter voor je patiënten, maar wie zorgt er dan voor jou? En kun je eigenlijk wel goede zorg leveren als je onzorgvuldig met jezelf omgaat?

Een beter mens

Deze vragen leven bij jonge dokters. En de onderliggende thema’s zijn belangrijk voor zowel je persoonlijke- als je professionele ontwikkeling. Om antwoorden te vinden op dit soort levensvragen gaan we aan de slag met een uitgebalanceerde mix van filosofische theorie en praktische oefeningen. In dit interactieve programma leer in vier avonden hoe filosofie jou een beter mens kan maken.

Resultaat

In deze cursus van vier avonden komen we samen tot:

  • Persoonlijk leiderschapfilosofie voor artsen
  • Zelfkennis
  • Jouw identiteit
  • Het maken van authentieke keuzes
  • Goed zorgen voor jezelf

Ben jij klaar voor 4 lessen voor de rest van je leven? Meld je dan nu aan via onderstaand formulier.

Praktische zaken

Deze cursus wordt je aangeboden door Jong VUmc en Tatkraft Filosofie. De lessen worden verzorgd door Thijs Sins, hij is oa docent voor VU alumni en Nyenrode. Met zijn praktijk Tatkraft maakt hij filosofie toegankelijk en past deze toe op hedendaagse vraagstukken. Het is zijn missie om mensen te helpen hun grenzeloze potentieel te ontdekken.

  • Locatie – The Green Living Lab – Gustav Mahlerlaan 3005filosoferen bij de VU
  • Data – Woensdagavond 25 jan. – 1 feb. – 8 feb. 15 feb. 2017
  • Tijd – 19:30 – 22:00 uur
  • Investering – € 199,- (inclusief drankjes)
  • Deelnemers – max. 15 vanwege de interactieve setting

Inschrijven

Ben jij klaar voor 4 lessen voor de rest van je leven? Meld je dan nu aan.

VOORNAAM*

ACHTERNAAM*

EMAIL*

TELEFOON

OPMERKING