coaching levensvragen

Coaching bij levensvragen

Mijn aanpak

– Mensen lopen vaak al enige tijd rond met een probleem of vraag, waarbij je steeds weer op hetzelfde punt vast komt te zitten. Ik kan je een leidraad bieden om deze levensvraag op te lossen.

– Daarbij zal ik proberen tijdens onze gesprekken inzicht te krijgen in jouw fundamentele waarden. Vaak hebben mensen een blinde vlek over wie ze zijn, wat ze doen of welke fundamenten aan hun persoonlijkheid ten grondslag liggen.

– Vervolgens zal ik theorie en inzichten aanreiken die deze waarden vanuit filosofisch of levensbeschouwelijk perspectief benaderen. Uiteindelijk is het doel om te komen tot een meer verfijnd inzicht over jouw vraag in relatie tot jouw persoonlijke waarden. Een nieuw perspectief op het leven, zo je wil.

 

Mijn ervaringcoaching levensvragen

– Filosofische coaching zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in jezelf, inzicht in je dieperliggende waarden en gedragspatronen.

– Je krijgt meer zekerheid over wie je bent, waar je voor staat en wat jouw uitdaging is. Dan pas kan je met zekerheid een knoop doorhakken of juist tevreden zijn met wat je al hebt.

Het consult

– Tijdens het vrijblijvende eerste consult zal ik uitleggen wat ik voor je kan betekenen. Ik zal samen met jou het vraagstuk in kaart brengen, hierbij is vertrouwen over en weer van essentieel belang.

– Na het eerste consult komen we tot een heldere probleemanalyse en zal ik een coachingstraject voorstellen.

– Indien je daarmee akkoord gaat, maken we een volgende afspraak en gaan we aan de slag.

 

Filosofische coaching volgens Epicurus en Martha Nussbaum

“ijdel is het woord van de filosoof die het lijden van de mens niet kan verlichten. Want net zoals men niets heeft aan een medicijn dat de ziekte niet uit het lichaam kan verdrijven, zo heeft men niets aan filosofie die het lijden van de geest niet kan genezen.”
Epicurus

“Als hij heeft begrepen hoe mensen ziek worden, zal een filosoof die deze naam verdient – net als een dokter die deze titel verdient – de ziekte willen genezen. Genezen is het doel van medisch onderzoek. De enige zin van de filosofie kan dus alleen maar zijn het tot bloei brengen van de mens.”
Martha Nussbaum

Maak een afspraak met Thijs door hieronder je gegevens in te vullen. Het eerste coaching consult is geheel vrijblijvend.